fredag, februar 23, 2007

Og pluteslig fikk jeg følelsen av å være tilbake i Nord-Norge...

Joda vinteren har inntatt det blide Sørland og alle hjerter gleder seg! For en fantstisk følelse å gå forbi en og annen skigåer, en masse nedsnødde biler og selv, jo selv ser du ut som eskimo. Jo, turen til skolen i dag var uvanlig fin!


Mye snø betyr at vinterferien kan brukes til det den er ment å brukes til: lage snømann, gå på ski (advarsel: krever bevegelse), ha snøballkrig, lage snøhule, døype småsøsken (jada, og bli døypet selv...), hjelpe biler som har satt seg fast i snøen, måke snø, lage snølykt og sitte inne foran peisen og se på snøen!



I et lite øyeblikk tenker du på de glade gutter i Brasil, din kusine i Thailand og på bestforeldrene på vei til Gran Canaria, før du rister på hodet og tenker: Hvorfor vil noen reise nå?? Nå kom jo endelig vinteren!


God vinterferie!!

9 kommentarer:

Ingvill sa...

hehe, så sant, så sant! Nå er vinteren her, så NYT den! Snø er kos;)

Katrine sa...

Innesnødd?? Jaa, men snø er kos!

Hilde sa...

Snø er kjempe kos, og jeg blir veldig glad av å lese sånne poster som denne!


Nå har jeg da sjekket bussene, og siden alle er innstilt inntil videre, må jeg sette min lit til pappa for å komme meg ned på LBK i dag. For jeg kommer ikke til å gå ned. Det er alt for stress i dette været. ¨Nå er jeg veldig sulten og klar for å spise pizza.

Sees seinere snuppa!

Anonym sa...

Vilde!
Jeg traff en av dine venner fra Kautokeino på hovden! Han het Josef Henrik og var mneget hyggelig... Han var 24 år og kristen. D er bare de gamle som går i kirka. D finnes ingen ungdomsklubber der, slik som d er her. D er dumt. D er kanskje bare to eller tre som ikke konfirmerer seg kristelig. Dersom han banner når han er ute med reinen, blir onkelen hans sur. Så spiller han i en film som kommer ut til høsten. Dessuten har han en hund, og søstera hans har katt. En gang begynte han på en kokkeutdannelse, men fant ut han han heller ville være ute i naturen sammen med reinsdyrene. Faren hans har spilt i brødrene Dahl. Tanta har sunget inn en salme-CD med over 20 salmer. Selv driver han med joik. Før ble joik sett på som synd, for d var noe folk drev med da de var fulle... D er ikke bra å drikke seg full, for da kan man si stygge ting man ikke mener. Den ene onkelen hans måtte lage tre person-joiker om den andre onkelen, før han ble fornøyd. Når man joiker, joiker man ikke om en person, men man joiker en person. Derfor må man studere personen nøye før man lager en person joik.
Den ene onkelen hans har overnaturlige evnder. Dersom noen blør veldig kraftig, kan han legge en kniv mot såret og be en bønn, så går d over.. Dersom han er ute med reinen, og det er noe som går galt, pleier han å be, og da går d bra.
D kaldeste han har opplevd er 56 kuldegrader. D var for 3 år siden. Da gikk gradestokken fra -30 til -56 på en time. Da var d kaldt å kjøresnøskuter. Ellers fryser de ikke så mye for de de lager klær aav reinskinn. Reinen har jo hule hår i pelsen som gjør at de blir gode og varme. Reinen fryser aldri. Jenter som er fra katokeino sier heller at de kommer fra f. eks karasjok, for media har brakt så mye skam over kautokeino. Det er synd. Kautokeino har ca. 3000 innbyggere. De bor veldig spredt, men alle kjenner alle. Det er ingen ville rein der. Alle i kautokeino har en fot innenfor reindrift..
Man har firkantete knapper i beltet på kofta dersom man ikke er gift, og runde dersom man en gift.. (eller var d omvendt??) Slik er d ikke i karasjok. Der kan man ikke se om man er gift eller ikke...

Husker du han??

Vilde sa...

Åja han ja... Han er alltid eh... koselig?? Skal si du fikk mye info! Hadde han firkanta eller runde knapper i beltet sitt?? Kunne han gå på ski? Det er nemlig mange samer som ikke kan gå på ski. De bruker bare snøscooter... Nå er jeg på skolen. Jeg begynner ti på ti i dag, men kom ti på ni! FELLA! Åssn er det mulig??

Anonym sa...

Husker ikke dessverre ikke åssen knapper han hadde i kofta, men han var nok ikke gift, så muligheten ligger der, Vilde!!! Han lurte på om han skulle kjøpe seg ski, men sa ikke om han kunne gå på de, eller ikke...Det tenkte jeg ikke på å spørre om...Men han skal være på hovden til over påske, så du burde dra opp å hilse på!!!

Hilde sa...

Du har an Vilde! Les på min og Ingvills blogg for å få vite hva du har fått!

Anonym sa...

På tide med oppdatering Vilde-mor!

Vilde sa...

Kommer kommer...